UTSTILLINGER

ONNEKAS KENNEL

Brain and Beauty

oppdrett av lapsk vallhund

Sist oppdatert: 28.12.2018

KONTAKT:


SOL STØVIND

LYSERENVEIEN 681

1820 SPYDEBERG

NORGE


mail@onnekas-kennel.com

MOBIL:0047  90 92 79 07


          UTSTILLING

28. Desember 2018

 

2017 ble et fantastisk år for oss i Onnekas Kennel. Sota og Rolo ble far til 4 vakre sønner. Rolo ble champion i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Nederland. I tillegg ble han Internasjonal champion. Hans vakre sønn Opie ble gang på gang plassert i valpefinaler og fikk en brak start på sin utstillingskarriere.

 

2018 ble året jeg ALDRI kommer til å glemme :)

 

Opie klarte det utroligste.

Danmark: Dansk jr og Klubb jr champion i Danmark, blitt plassert gang på gang i Spidshundeklubben. Han ble Årets jr, Årets hanne og nr 4 totalt av over 130 hunder i SPK. I tillegg ble han Køben jr vinner, Dansk rasevinner og Dansk vinner. 

Norge: Flere BIR plasseringer, nr 2 på NKK mest vinnende og nr 2 på NLK mest vinnende. Klarte det store og slå mest vinnende flere år på rad på Leto.

Finland: Der møtte han flere, men allikevel klarte å hale inn det finske certet og res. cacib.

Sverige: Flere BIR plasseringer

Amsterdam: BIR og Benelux jr vinner, slo mest vinnende lapske gjennom tidene til dommer Kari Järvenen. 2 BHK og jr verdens vinner. BIR, Amsterdam vinner og short listet i en mega stor gruppe 5.

 

Sota: Lurte meg trill rundt og helt uventet dukket Stephen King kullet opp i september. Likevel ble hun nr 2 på NLK mest vinnende. Plassert begge dager i Finland. BIR i SPK 1 desember. Flere BIM mot Opie :) Ble også Årets tispe og klubb champion i SPK.

21. Januar 2017 startet årets utstillingssesong med et brak. Vi duret opp med de alle 3 til Letohallen. Dommer for dagen Kim Vigsø Nielsen fra Danmark. Denne dagen ble helt ubeskrivelig. Hadde ikke store forhåpninger og en slik dag vil vi aldri få igjen og den vil nytes i all evighet :)


Rolo ble BIM med en fantastisk kritikk.

Arja ble 3 BTK og BIR VETERAN

SOTA OVERGIKK ALLE VÅRE FORVENTNINGER, BLE BIR OG BIG2!!!


Den følelsen når man hører navnet til sin kjære hund bli ropt opp i gruppa er ubeskrivelig.

Fikk historiens korteste kritikk: Mulig stor modell for rasestandarden. Bedre kan det faktisk ikke bli!


Så utrolig stolt av mine vakre og flinke hunder.


Var også avgårde 22. Januar 2017.

Arja ble BIR VETERAN denne dagen også... de andre resultatene legger vi i glemme boken for godt :) Man skulle tro jeg hadde byttet hunder i løpet av natta.

11. Desember 2016 var vi på plass på Amsterdam vinner. Sota og Rolo var super flinke :) De tok seieren hjem og ble BIR og BIM m/cert og cacib. De fikk dermed begge tittelen AMSTERDAM VINNER 2016.

For en fantastisk avsluttning på et fantastisk utstillingsår.

Rolo kort oppsummert:  Full certet i 5 land (Norge, Sverige, Danmark, Finland og Nederland), BIS1 jr i Spidshundklubben, Jr klubbchampion i Spidshundklubben, Dansk jr vinner, Nordisk jr vinner, 4 cacib i 3 forskjellige land.

Sota kort oppsummert: Købenvinner og Nederlansk champion, x-antall cacib og BIR/BIM plasseringer.

5. og 6. November 2016 var vi på dansk og nordisk vinner utstilling i Herning. Dette var Rolo's siste jr utstilling og her etter må han bryne seg med de "voksne" stakkars.

På Dansk vinner hadde vi dommer Saija Juutilainen. Hun falt for min gale brune :) Rolo viste seg fra sin beste side og løp inn til 4 beste hanne med knall kritikk og DANSK JR VINNER tittel :) Sota hadde lite pels etter løpetid og labert humør, men endte som 2 BTK også hun med fin kritikk. Stolt av mine 2 gale :)


På Nordisk vinner hadde vi dommer Kari Järvinen. Kjent for å være streng og ikke gi ut noe gratis. Igjen viste Rolo seg fra sin beste side. Løp fantastisk og fikk Excellent movment av Kari og dermed NORDISK JR VINNER. Kari vil ha hundene store og Sota som er midt på treet i følge rasestandarden ble alt for liten. For første gang i mitt liv fikk jeg høre at hun har for mye vinkler bak??? Sota var som alltid flink, men fikk kun Very good av Kari.


Alt i alt hadde vi en fantastisk tur igjen til Herning og er super fornøyd med resultatet. Rolo har hanket inn Onnekas Kennel første jr vinner titler og man er jo selvfølgelig super stolt!

Jeg og Rolo jubler over hans første tittel :)

Stolt gutt med diplom og rosetter

17. September dro vi til Ballerup og Købenvinner. Rolo og Sota var super flinke i ringen. De gjorde alt rett og jeg er så stolt av de. Rolo fikk excellent, mens Sota ble BIR m/cacib og Købenvinner 2016. Pelsløse god jenta mi gjorde det igjen <3

11. September 2016 var vi på SLK utstilling i Sjøbo. WOW hvilken dag og WOW hvilken hund jeg har <3

Rolo ble BIR og BIS3 til dommer Hanne Laine Jensen. Å vinne på SLK er 1 av de større tingene jeg og Rolo har opplevd i år. Knepent slått av BIS1 JR på Spidshundklubben i Danmark.... på en god 3 plass finner mani 4 BHK og få certet i Finland. Rolo er Rolo på godt og vondt. Min gode vakre gutt <3

3-4. September var vi på utstilling i Rotterdam. Sota var i høyløp og det ga litt ekstra utfordringer, men ungene var super flinke. Ble virkelig imponert over hvor dyktige de var.

Sota ble BIR m/cert og cacib lørdag, mens Rolo fikk very good. Dommer Maret Kärdi.

Søndag var virkelig VÅR dag! Rolo BIR m/cert, cacib. Sota BIM m/cert, cacib, NEDERLANDSK CHAMPION!!!! Dommer Paula Heikkinen-Lehkonen

5-7. August var vi i Kuopio Finland. Ikke bare bare å komme fra lille Norge på et stort 3 dagers utstilling i Finland. Hundene oppførte og viste seg bra. Rolo ble BIR JR og BHK 4 m/cert av dommer Mari Lackman lørdag :) Min vakre gutt klarte å få det finske certet på første forsøk! Er det rart man er stolt og glad???


Helga før var vi i Moss. Rolo BIR og Sota BIM av dommer Kurt Nilsson. Fantastiske hunder jeg har :)

18 og 19. Juni var vi for første gang på utstilling i Uden, Nederland. Rolo sjarmerte dommerene i senk begge dager. BIR jr, BIR med cert dag 1 og BIR jr BIM med cert dag 2. Sota endte opp med BIR m/cert og cacib dag 2.


12. Juni tok vi turen til Refstad gård i Sverige. Rolo BIR m/cert og Sota BIM m/cacib.

Rolo har nå klart å få cert på første forsøk i 4 forskjellige land. Han er bare fantastisk den gutten <3

Rolo fortsetter å gjør det fantastisk i ringen :) På Spidshund Klubben sin utstilling i Årsjev, Danmark ble han BIR jr og BIR m/cert til dommer Gabriela Richard og endte til slutt opp med BIS JR til dommer Kirsi Honkanen. Fantastisk dag på Rolo's første utstilling i Danmark.


Sota har heller ikke glemt gamle takter. BIR m/cacib på NKK Drammen av dommer Per Kristian Andersen :)

Lille mann slutter ikke å overraske :) NKK Kristiansand 12. Mars 2016 slo Rolo til og ble BIR m/cert :) Dommer Terje Lindstrøm var imponert over hvor stabil han var i bevegelse i så ung alder :) Før han fyller 10 måneder er han full certet i Norge. Helt utrolig og fantastisk av min vakre gutt <3

Hva kan jeg si? Rolo er bare fantastisk <3

Midt på natten satte vi oss i bilen å kjøre til NKK BØ 20 februar 2016. Rolo's første utstilling som jr. Med oss i bilen hadde vi med oss ei tispe som nærma seg høyløp. 3.5 time lå Rolo og kjente god lukta. Vel inne på utstillingen og det var null kontakt å oppdrive. Ikke så veldig rart i grunn, han vet jo hva tisper skal brukes til :) Vi øvde litt før det var vår tur og et under skjedde...  etter noe som kjentes som en evighet fikk jeg plutselig kontakt :)

Entra ringen og kontakten var fortsatt på plass og nervene forsvant litt. Resten av nervene forsvant helt når vi ble møtt med en smilende og hyggelig dommer, Torbjørn Skaar. Han hadde også med seg 2 dommer elever, så Rolo fikk "kos" av flere. Både dommeren Torbjørn og ene dommer eleven fikk mange våte nusser av Rolo.

En av de sjeldne gangene var det flere hanner enn tisper, men Rolo tok utfordringen på strak arm. Han ble 2 beste hanne og fikk med seg NKK CERTET hjem på sin første utstilling :) For en fantastisk start og en fantastisk gutt jeg har <3

Årets første valpeshow i boks :) 10. Januar dro vi til Degernes tidlig søndagsmorgen i skikkelig snøvær og dårlige kjøreforhold... Rolo strålte som vanlig og tok med seg hjem BIR og BIG3 valp :) Tjohooo for en fantastisk hund jeg har :) Hans 4 gruppeplassering. Er i sjokk og i skyene på en gang hehe

Etter en hektisk høst og mange valpeshow for "lille" Rolo var vi på årets siste utstilling på Letohallen 28. Desember 2015. Han fikk sitt 12 BIR sløyfe med seg hjem. Sota hadde en av de få dagene i ringen hvor hun virkelig ikke ville noe.... Heldigvis ikke ofte det skjer.

Min vakre Sota klarte det igjen i Danmark og ble DANSK VINNER 2015 :) Er så utrolig stolt av henne.... Fikk 3 fantastiske valper i vår og ble Dansk vinner på høsten :) Mer kan man ikke forlange :)

Rolo har hatt en fantastisk høst på valpeshow :) Så langt 11 BIR og 1 BIM valp og 2 X BIG3 og 1 X BIG4. Blir veldig spennende å se hvordan han vil klare seg blandt de voksne når den tid kommer :)

22. Mars 2014 NLK, Kongsberg


RESULTAT SOTA: EXCELLENT, 1 CHKK, CK, 1 BTK, BIM


DOMMER: BØRGE ESPELAND, NORGE


Årets første utstilling. Jeg var super støl og Sota hadde innbilt. Trass dette strålte god jenta i ringen. Hun ble også mest vinnende lapsk vallhund tispe 2013 senere på dagen. Bare elsker denne vakre god jenta <3